Descargar EBOOK El desafiament de la laicitat autor JOSEP GIL RIBAS gratis online


Descargar EBOOK El desafiament de la laicitat autor JOSEP GIL RIBAS gratis online Título Del Libro: El desafiament de la laicitat
El autor del libro: JOSEP GIL RIBAS
Idioma del libro: ES
El formato de libro: PDF, Epub, Doc, Txt
El editor: COSSETANIA
ISBN 13: 9788497917735
El tamaño del archivo: 2.62 Mb

Read full description of the books:El volum comença amb una introducció que vol aclarir, d’entrada, què vol dir laïcitat , i ho fa a partir de la percepció cristiana d’aquesta laïcitat. De fet, pel que fa a l’evolució del pensament cristià, es tracta de veure allò que, agosaradament, l’autor anomena profetisme laic , és a dir, una vehiculació del pensament cristià a través de les formes postcristianes d’aquest mateix pensament. El primer capítol del volum ofereix una visió crítica dels esdeveniments de tot tipus que van de finals dels anys seixanta fins a les darreries del segle, posant l’èmfasi en les tres grans crisis de l’època: la crisi del Maig francès, la crisi energètica dels anys setanta i la crisi del món comunista dels anys noranta. Val a dir que l’autor no ha volgut anar més enllà i s’ha aturat a finals dels noranta, la qual cosa fa que la bibliografia que ha consultat, i que consta adequadament en el volum, també s’atura a finals de segle, fora d’alguna excepció d’algun text ja del segle XXI, que l’autor, en una segona redacció del text, ha volgut incorporar. El seguiment de l’evolució del pensament cristià en aquests darrers quaranta anys, exigeix una revisió de la història d’una Església, la catòlica, a partir de la promulgació dels documents del concili Vaticà II, sota el guiatge de Pau VI i de Joan Pau II. El volum fa un seguiment dels valors cristians de la literatura, del cinema, de les arts plàstiques i de la música, des de les avantguardes de començaments de segle, amb la qual cosa intenta demostrar els accents que aquests altres vehicles del pensament cristià li han aportat. Naturalment, s’imposa una comparació entre aquestes expressions, que l’autor anomena postcristianes , i les que continuen vigents en altres expressions, diguem-ne, oficials , i que sovint deixen entreveure l’existència i la vigència d’uns interessos de croada d’aquest mateix pensament. Entremig, el pensament dels pensadors més vinculats a la institució, bàsicament teòlegs i filòsofs, obren altres camins, sovint molt poc transitables encara, a través dels quals voldrien salvar les essències d’aquest pensament. Aquest darrer intent obliga l’autor a reprendre les dades que havia escrit en el primer volum de la col·lecció sobre l’essència del pensament cristià, tot resumint el camí que aquest pensament ha seguit fins arribar a finals del segle XX. La laïcitat, en aquest cas, comportarà l’arribada definitiva de la pluralitat d’un pensament que ha deixat enrere, no menys definitivament, el pensament únic que s’havia imposat a partir de l’Edat Mitjana.


El autor es JOSEP GIL RIBAS escribió un interesante libro titulado El desafiament de la laicitat. El libro de la publicó la editorial COSSETANIA, y en este momento por el libro de El desafiament de la laicitat PDF ISBN (9788497917735) es necesario pagar 20.20 euros por copia. Sin embargo, en nuestro sitio, Le ofrecemos descargar el libro El desafiament de la laicitat EPUB y otros formatos totalmente gratis para leer en el ordenador u otros dispositivos electrónicos. Con nosotros usted puede encontrar otros libros del autor JOSEP GIL RIBAS, que te pueden gustar, igual que el libro de El desafiament de la laicitat EPUB. Únete a nuestra comunidad y recibe gratis el libro de El desafiament de la laicitat EPUB y otros, no menos interesantes de la edición.
Descargar en PDF El desafiament de la laicitat PDF
Descargar en EPUB El desafiament de la laicitat EPUB
Descargar en DOC El desafiament de la laicitat DOC
Descargar en TXT El desafiament de la laicitat TXTÚltima descarga: días atrás

Reseñas de libro El desafiament de la laicitat


Marc

Es ambiguo, pero nos hace reflexionar!

Javier

No puedo creer que escribió este libro mentalmente la persona sana.

Nerea

el teléfono tiene que conducir para proteger contra los robots he introducido el número y descargado sin problemas

Lucas

Ordinario de un solo libro

Aitana

La primera reseña que me ha invertido pedacito de su alma...
Añadir comentario
Descargar EBOOK El desafiament de la laicitat autor JOSEP GIL RIBAS gratis online

PDF: el-desafiament-de-la-laicitat.pdf El desafiament de la laicitat PDF
EPUB: el-desafiament-de-la-laicitat.epub El desafiament de la laicitat EPUB
DOC: el-desafiament-de-la-laicitat.doc El desafiament de la laicitat DOC
TXT: el-desafiament-de-la-laicitat.txt El desafiament de la laicitat TXT